Cursus waterpolo

Cursus waterpolo

 

 • Aangepaste data! Vanaf eind juni start de opleiding Trainer-2 in Kerkrade. Schrijf je hier in! Locatie: Zwembad D’r Pool, Kerkrade.
  Data en tijden: 25 juni, 16 juli en 10 en 24 september plus twee data in oktober 2022; de bijeenkomsten zijn van 08.30u tot 11.30u.
  Opleider: Rutger van Deursen
  Kosten: € 399,- per deelnemer.
  Inschrijven kan tot en met 15 juni aanstaande.

Wil jij graag meedoen aan een opleiding waterpolo, geef dan nu je interesse door via de knop hiernaast!

Wil jij een opleiding bij jou in de buurt? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

 

WATERPOLO 2

Vind jij het belangrijk dat jonge waterpoloërs plezier hebben tijdens het sporten? En wil je graag de eerste stappen zetten in het trainersvak? Dan is de cursus waterpolo 2 echt iets voor jou! Centraal bij de opleiding waterpolo trainer niveau 2 staat het geven van trainingen en het begeleiden van wedstrijden. De theorie is dan ook gericht om trainingen te kunnen voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Hierbij is jouw rol om de jeugdige waterpolo-spelers te enthousiasmeren voor de sport, en ze de basisvaardigheden aan te leren. De gegeven trainingen zijn gebaseerd op een aangereikte jaarplanning of gegeven instructies door en of onder supervisie van een daartoe gekwalificeerde trainer. Daarnaast richt de cursus zich op het adequaat begeleiden van wedstrijden.

Duur: 7 bijeenkomsten van 3 uur (2 uur theorie en 1 uur praktijk)

Afsluiting: Om de KNZB licentie Trainer 2 te behalen moeten de volgende Proeven van Bekwaamheden (PvB’s) worden uitgevoerd:

 • PVB 2.1 – Geven van training
 • PVB 2.2 – Begeleiden bij wedstrijden
 • PVB 2.3 – assisteren bij verenigingsactiviteiten

Voor wie:

 • Minimaal 15 jaar (voor het halen PvB’s)
 • U beschikt over een praktijkbegeleider met tenminste niveau 3 of zwemtrainer A
 • U heeft de mogelijkheid om wekelijks binnen een vereniging trainingen te geven onder supervisie van de praktijkbegeleider
 • Verklaring omtrent gedrag

 

WATERPOLO 3

Heb jij de cursus waterpolo 2 met succes afgerond? En wil je je graag verder ontwikkelen als trainer? Dan is de cursus waterpolo 3 echt iets voor jou! Centraal bij de opleiding waterpolo trainer 3 staat het zelfstandig geven van trainingen, het begeleiden van wedstrijden, het organiseren van activiteiten en het afnemen van vaardigheidstoetsen. De theorie is er dan ook o.a. op gericht om goed training te geven en om op een adequate wijze een team tijden wedstrijden te begeleiden. Daarnaast stuurt de trainer waterpolo 3 trainer-coaches 1 en 2 aan. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor een sfeer die sporters ruimte biedt voor een sportieve ontplooiing. Hij werkt bij het organiseren van activiteiten samen met andere kaderleden en rapporteert aan het bestuur. Tijdens de cursus komen 3 onderdelen aan de orde : Techniek & Tactiek, Training & Planning en Coaching

Duur: De cursus duurt in totaal 50 uur, waarvan 25 uur theorie en 25 uur praktijk.

Afsluiting: Om de KNZB licentie Trainer 3 te behalen moeten de volgende Proeven van Bekwaamheden (PvB’s) met een voldoende worden afgerond:

 • PvB 3.1 – Tactiek, Techniek, Trainen & Planning
 • PvB 3.2 – Wedstrijd begeleiding
 • PvB 3.3 – Verenigingsactiviteit
 • PvB 3.4 – Aansturen assisterend kader

Voor wie:

 • Minimale leeftijd van 17 jaar bij het starten van de PvB’s
 • U beschikt over een praktijkbegeleider met tenminste niveau 3 of zwemtrainer A
 • U heeft de mogelijkheid om wekelijks binnen een vereniging trainingen te geven onder supervisie van de praktijkbegeleider
 • U bent in het bezit van een diploma waterpolo trainer niveau 2 of u heeft een positief intakegesprek gehad (neem hierover contact op via info@school4thepool.com)
 • U beschikt over een Verklaring Omtrent Gedrag

Prijslijst waterpolo 2 (incl. kosten PvB’s)

Prijs
Vereniging (KNZB) € 399
Non-vereniging € 499

Prijzen zijn incl. BTW

*Indien aangesloten bij KNZB regio zuid is het mogelijk om bij slagen de helft van het cursusgeld terug te krijgen.
Klik hier voor meer informatie.

 

Prijslijst Waterpolo 3 (incl. kosten PvB’s)

Prijs
Vereniging (KNZB) € 899
Non-vereniging € 999

*PvB’s Niveau 3 dien je zelf aan te schaffen via de webshop van de KNZB.
**Bij het niet behalen van de PvB’s die je ze zelf opnieuw aan te schaffen via de webshop van de KNZB.

De komende tijd zal de website verder worden aangevuld. Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe cursussen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Ja, houd mij op de hoogte!

Opgeleide trainers waterpolo