Dag van de Zwemwetenschap

DAG VAN DE ZWEMWETENSCHAP 2020

Het is weer zover! De dag van de zwemwetenschap komt er weer aan.
Het Innosportlab, de KNZB, de VU Amsterdam en School4thePool hebben de handen ineengeslagen om deze dag mogelijk te maken. De dag van de zwemwetenschap zal gehouden worden op zondag 1 novmber 2020, zorg dat je deze datum vrij houdt.

In tegenstelling tot de vorige keer beperken we ons tot twee onderwerpen.
Dit wordt gedaan omdat we dan beter op de stof in kunnen gaan en ook een vertaalslag naar de praktijk kunnen maken.
Wij willen jouw als trainer niet alleen voorzien van veel informatie, maar ook dat je naar huis gaat met iets dat je gelijk in de praktijk toe kan passen. De twee onderwerpen van dit jaar zijn motorisch leren en blessure preventie.

Bij het motorisch leren behandelen we de vraag, welk effect heeft videoanalyse op het leerproces. Om deze vraag te beantwoorden zal er door een professor de wetenschappelijke kijk op dit probleem toegelicht worden. Naast de lezing van een professor zal er door trainers van onder meer Team NL een vertaalslag gemaakt worden naar de praktijk. Er zal uitgelegd worden hoe je nu het beste binnen je eigen training videofeedback toe kan passen.

Bij het onderwerp blessure preventie zal Elsbeth van Doorsen een lezing geven over blessures en hoe deze te voorkomen, met namen de schouder blessure zal behandeld worden. Ook bij dit onderwerp zal er naast de lezing, door fysiotherapeuten een vertaalslag gemaakt worden naar de praktijk. Hoe kan je nu zelf zorgen dat landtraining toegepast wordt in de eigen vereniging en waar moet je allemaal op letten.

Omdat we dit jaar ook praktijk workshops erbij doen, zal de gehele dag gehouden worden in het Nationale Zwemcentrum de Tongelreep. Nader programma volgt.

Dag van de Zwemwetenschap 2020

Day(s)
Hour(s)
Minute(s)
Second(s)

Zwemcentrum de Tongelreep

Regulier Ticket

130

Early-Bird Ticket

Beschikbaar tot 31 juni
110

Groupe Ticket

Prijs is per persoon en vanaf 5 personen van dezelfde vereniging
95

Opgeleide instructeurs leszwemmen